<address id="n17dv"></address>

<address id="n17dv"><var id="n17dv"><mark id="n17dv"></mark></var></address>
<sub id="n17dv"><dfn id="n17dv"><mark id="n17dv"></mark></dfn></sub>
<address id="n17dv"><dfn id="n17dv"></dfn></address>

    <sub id="n17dv"><var id="n17dv"><output id="n17dv"></output></var></sub>

    <sub id="n17dv"><dfn id="n17dv"><mark id="n17dv"></mark></dfn></sub>

    <address id="n17dv"><var id="n17dv"><ins id="n17dv"></ins></var></address>

        <sub id="n17dv"><dfn id="n17dv"><ins id="n17dv"></ins></dfn></sub> <sub id="n17dv"><var id="n17dv"><ins id="n17dv"></ins></var></sub><sub id="n17dv"><var id="n17dv"><output id="n17dv"></output></var></sub>

          <sub id="n17dv"><var id="n17dv"><output id="n17dv"></output></var></sub>

            <sub id="n17dv"><dfn id="n17dv"><mark id="n17dv"></mark></dfn></sub>

            <address id="n17dv"><dfn id="n17dv"></dfn></address>

                當前位置:首頁 > 軍隊職稱英語

                2020年軍隊職稱英語(衛生類A級)閱讀判斷真題及答案

                發布時間:2020-04-12 14:56:44

                  閱讀判斷(第 1-7題,每題1 分,共 7 分)

                  下面的短文后列出了7 個句子,請根據短文的內容對每個句子做出判斷:如果該句提供的是正確信息,請選擇A ; 如果該句提供的是錯誤信息,請選擇B ; 如果該句的信息文中沒有提及,請選擇C 。

                  Irish Dolphins m ay H ave a Unique Dialect

                  Irish scientists monitoring dolphins living in a river estuary in the southwest of the country believe they m a y have developed a unique dialect to communicate with each other.

                  The Shannon Dolphin and Wildlife Foundation ( S D W F ) has been studying a group of up to 120 bottle-nosedolphins in the River Shannon using vocalizations collected on a computer in a c o w shed near the River Shannon.

                  As part of a research project, student Ronan Hickey digitized and analyzed a total of 1,882 whistles from the Irish dolphins and those from the Welsh dolphins on a computer and separated them into six fundamental whistle types and 32 different categories. O f the categories, he found most were used by both sets of dolphins but eight were only heard from the Irish dolphins.

                  “We are building up a catalogue of the different whistle types they use and trying to associate them with behavior like foraging, resting, socializing and the communications of groups with calves,” project leader Simon Berrow said. “Essentially w e are building up what is like a dictionary of words they use or sounds they make.”

                  Berrow, a marine biologist, said the dolphins ’ clicks are used to find their w a y around and locate prey. The whistles are communications. “They do a whole range of other sounds like barks, groans and a kind of gunshot,”he said. “The gunshot is an intense pulse of sound. Sperm whales use it to stun their prey.”

                  “W h e n I first heard it, I was surprised as I thought sperm whales were the only species w h o used it. W e can speculate the dolphins are using it for the same reason as the sperm whales,” Berrow said.

                  References in local legend indicate there have been dolphins in the Shannon estuary for generations and they m a y even have been resident there as far back as the 6th century.

                  They are regularly seen by passengers on the Shannon ferry and an estimated 25,000 tourists every year take special sightseeing tours on local boats to visit them.

                  1. The difference in eating habits between the bottle-nose dolphins and the sperm whales interested the

                  S D W F scientists.

                  A. Right B. W r o n g C. Not mentioned

                  2. Ronan Hickey analyzed almost 2000 different dialects of the bottle-nose dolphins.

                  A. Right B. W r o n g C. Not mentioned

                  3. O f the 32 categories, eight were produced only by the Irish dolphins.

                  A. Right B. W r o n g C. Not mentioned

                  4. Whistles could also be used to communicate between adult dolphins and baby dolphins.

                  A. Right B. W r o n g C. Not mentioned

                  5. Sperm whales can produce stronger ultrasonic waves to kill their prey than dolphins.

                  A. Right B. W r o n g C. Not mentioned

                  6. A s early as the 6th century, Irish fishermen started raising dolphins in the Shannon estuary.

                  A. Right B. W r o n g C. Not mentioned

                  7. Irish dolphins attract tourists and over 25,000 people co m e to see them every year.

                  A. Right B. W r o n g C. Not mentioned

                  參考答案:

                  1. C 利用問題句中的細節信息詞bottle-nose dolphins, sperm whales, eating habits 和特征詞 SDWF (香農海豚與野生動物基金會)scientists共同作為答案線索,在文章中查找答案相關句。與問題句可能相關的語句中都沒有涉及問題句的內容,因此判斷問題句的內容在文章中沒有被提到。

                  2. B 利用問題句中的特征詞Ronan Hickey (人名)和 2000 different (不同的)dialects,及細節信息詞 bottle-nose dolphins共同作為答案線索。第三段第一句說: Ronan Hickey分析了愛爾蘭海膝和威爾 士 海 豚 (不僅僅寬吻海豚)發出的近2000 種 不同的 晡 聲 (不是方言)。所以本題選項B 是答案。

                  3. A 利用問題句中的特征詞categories, eight, Irish (愛爾蘭的)dolphins共同作為答案線索。答案相關句與問題句的句意一致: 3 2 種晡聲中有8 種是愛爾蘭海豚獨有的,所以答案是A。

                  4. A 短文第四段第一句說科學家正在設法將嘯聲與海豚的行為特性聯系起來,由此可推斷出這也包括成年海豚與小海豚之間的聯絡這種行為。題句的意思與原句的意思相符,所以答案是A。

                  5. C 本題所說的意思是鯨魚能發出比海豚更強烈的超聲波去殺死獵物。題句表達的內容短文中找不到, 故答案為C 。

                  6. B 短文第五段說的是, 早在公元6 世紀海豚就在香農河河口繁衍生息,而沒有說早在公元6 世紀漁民開始在香農河河口養殖海豚。題句的意思與文章的意思不符,所以答案是B。

                  7. A 問題句表達的意思與最后一段的意思相符。原文說大約每年有25000名游客專程到此乘坐當地的小船觀看海豚,所以答案是A。

                發表評論(共0條評論)
                請自覺遵守互聯網相關政策法規,評論內容只代表網友觀點,發表審核后顯示!

                軍隊職稱英語招聘考試直播課程通關班

                • 講師:劉萍萍 / 謝楠
                • 課時:152h
                • 價格 3680

                特色雙名師解密新課程高頻考點,送軍隊職稱考試教材講義,助力一次通關

                配套通關班送軍隊職稱考試在線題庫一套

                課程專業名稱
                講師
                課時
                查看課程

                軍隊職稱英語考試全套直播課程

                劉老師45小時試聽目錄

                軍隊職稱英語考試錄播課程

                • 講師:崔瑩瑩 / 劉萍萍
                • 課時:120h
                • 價格 3250

                特色解密新課程高頻考點,免費學習,助力一次通關

                配套全套軍隊職稱英語視頻課程學習

                課程專業名稱
                講師
                課時
                查看課程

                軍隊職稱英語考試全套錄播課程

                劉老師80小時試聽目錄
                在線題庫
                返回頂部
                三级床上长片完整版录像 - 视频 - 在线观看 - 影视资讯 - 品尚网